Over mij

Ik ben Myrthe en heb drie lieve kleinkinderen. De oudste is de reden dat haars is bedacht. Hieronder lees je hoe dat is gekomen.

Aan het begin van de Covid-pandemie was er nog maar weinig bekend over de besmettelijkheid ervan en een eventuele overdracht door kinderen. De overheid bracht daarom het advies uit aan opa’s en oma’s om niet in contact te komen met hun kleinkinderen. Dat kwam als een bom bij ons binnen. Onze kleindochter was ongeveer 2,5 en had net het besef wat opa’s en opa’s waren. Haar voor onbepaalde tijd niet kunnen bezoeken en knuffelen vonden we vreselijk. En dus ging ik op zoek naar een manier om contact met haar te houden en het speciale plekje in haar hart te behouden.

Een persoonlijk en zelf verzonden verhaal leek een goede manier om op veilige afstand toch nauw contact met haar te kunnen houden.

Het werd een uniek verhaal met onze kleindochter in de hoofdrol. Zij zou een bijzonder lief en uniek beestje vinden.

En zo is de haars geboren.

Om het verhaaltje kleur bij te zetten gaf ik Mia Olsthoorn, een vriendin van mijn dochter, opdracht om op mijn aanwijzingen de haars vorm te geven. Dat heeft ze geweldig gedaan.

Al snel ontstonden er meer verhalen over Haars die ik via video-opname insprak in een presentatieprogramma (dat toevallig op mijn mobiel stond). Ik voegde daar de tekeningen van Haars bij en stuurde het geheel digitaal naar haar ouders die het voor haar afspeelden.

Het werkte !
Bij het afspelen van de beelden riep ze al snel enthousiast
“oma Haars” !

En daarmee was ons doel bereikt.

De versjes en tekeningen waren zo aanstekelijk en inspirerend dat er steeds nieuwe verhaaltjes bij kwamen. Inmiddels ligt er een hele serie haars-versjes klaar om te worden uitgewerkt.

Als blijvende herinnering heb ik het verhaaltje ‘Haars krijgt de hik’ als boekje uitgebracht. Het eenvoudig getekende boekje is nu ook voor andere lieve kinderen beschikbaar.

Inmiddels zijn de tekeningen een stuk mooier geworden en wie weet komt het er nog eens van om de andere verhaaltjes ook uit te werken en uit te brengen. In de tussentijd zijn er al wel heel veel leuke kaarten en kijkdoosplaten te krijgen. Je hoeft je dus niet te vervelen.

Op de pagina Kaart- en papierwerk en Kleding en tas kan je ze bekijken. Wil je weten waar de spulletjes te koop zijn ? Kijk dan op de pagina Verkooppunten