Blog

2/2/2024
Heb jij ook zo’n zin in de lente ?

Achter de schermen ben ik bezig met een echte Hollandse klompkaart. Ben je benieuwd ? Hou dan mijn blog in de gaten.

Er is nu ook een leuke kaart om naar iemand in het buitenland te sturen. Het is een mooie opvolger van de Koningsdagkaart. Ik vond hem te mooi om hem voor een jaar in de kast te leggen.

27/4/2023
Fijne Koningsdag !
maak je eigen Koningsdag-vlaggenlijn met deze leuke creatieve kaart.

8/4/2023 – Lilly is helemaal klaar voor Koningsdag. Alles kleurt weer gezellig oranje. Je kan een apart mini koningsdag kijkdoosje maken of de kijkdoos ‘verjaardag’ met deze leuke kaart aanpassen aan de gelegenheid ! Er zijn ook mooie nieuwe meubeltjes te krijgen in blauw en rood.

3/3/2023
Vanaf nu is een selectie van mijn spulletjes te koop bij Belle Boutique in Oostzaan. Kan je iets niet vinden, vraag er gerust naar bij Louise de eigenaresse van deze leuke winkel.

12/3/2023 Kon je mij vinden op de Sunday Market in de Hallen in Amsterdam (Hannie Dankbaarpassage 39).

9/3/2023 – Vandaag zijn de vlaggenkaarten ‘Koningsdag’ binnengekomen. Op de achterkant heeft Haars ook een kroontje op !
Ter voorbereiding van de Sunday Market in de Hallen op 12 maart heb ik een proefopstelling gemaakt zodat ik ter plekke niet meer hoef te puzzelen. Wat is het mooi geworden allemaal !

8/3/2023 – Vanaf vandaag zijn mijn kaarten en kijkdoosplaten te koop in Oostzaan. Belle Boutique in het centrum van Oostzaan (Kerkbuurt 2) heeft een leuke collectie om uit te kiezen !

27/2/2023 – inmiddels zijn er meerdere nieuwe vlaggenlijn-kaarten bijgekomen en er komen er steeds meer. De inspiratie houdt niet op ….!!!

31/1/2023 – De nieuwe ansichtkaart is binnen. Knip hem uit en maak je eigen vlaggenlijn of stuur hem op en laat de jarige zijn eigen vlaggenlijn maken.

18/01/2023 –
De kijkdoosplaten zijn binnen. Nu lintjes op maat maken zodat die in het pakket kunnen voor de vlaggenlijn.

En tips en tricks samenstellen voor de website.

11/01/2023 – De proefopstelling van de nieuwe kijkdoos-platen is klaar. De drukker heeft ze nu in productie. Binnenkort zijn ze te koop bij de Pear Tree conceptstore in Wormerveer. Je kan ze vinden op het schapje van ‘De kleine Jasmijn’.

5/12/2022 – Dickens Kerstmarkt in Zaandam. Wat was het koud ! Met een skibroek en dikke shawl was het net te doen.
Veel klanten bleven lekker thuis bij de haard. De kijkdoos-actie voor de voedselbank heeft gelukkig nog wel een lekker maaltje voor enkele mensen opgeleverd. Dank aan alle donateurs !

3 en 4/12/2022 – Wat is de Kerstcadeaumarkt in de Wormerveerse Vermaning goed bezocht en wat heb ik veel leuke klanten ontmoet. Het is heerlijk om te zien dat anderen zo blij worden van de spulletjes die ik gemaakt heb. Ik kijk nu al uit naar volgend jaar !

4/12/2022 – Kerstcadeaumarkt de Vermaning in Wormerveer.
Ik heb vandaag mijn allerliefste klant ontmoet. Een klein jongetje kwam met zijn ouders en broertje binnen bij de Kerstcadeaumarkt. Toen ik hem een Haars-kleurplaat gaf lichte zijn gezichtje op. De familie liep verder langs de andere kraampjes. Na het rondje kwam hij weer langs mijn kraampje en vroeg ik hem of hij leuke spulletjes had gezien. Hij knikte stralend en hield mijn kleurplaat omhoog. Op mijn vraag wat het allerleukste was dat hij had gezien begon hij nog harder te stralen en zei: “Het boek” en wees naar ‘Haars krijgt de hik’.
Hij mocht het van zijn ouders hebben.
Een boekje van de stapel wilde hij niet, het moest het inkijkboekje op de standaard zijn… die was echt het mooiste ! Dat dit van mij mocht maakte hem zo mogelijk nog blijer. Stralend liep hij met het boek naar buiten. Ik hoop dat hij elke keer dat hij het boekje leest net zo blij is als toen!
Ik straal in ieder geval elke keer als ik aan dat moment terug denk !

15/9/2022 Merel mag ook op een kaart. Hij stond er eigenlijk al op maar dan met een achtergrond. Nu kan je hem als leuke felicitatie-kaart naar een jarige toesturen. Binnenkort kan je hem vinden bij de Pear Tree.

11/9/2022 Lilly heeft eindelijk een gezichtje gekregen. Wat is ze mooi geworden. Na veel schaafwerk ben ik eindelijk tevreden met mijn resultaat. Ze komt natuurlijk in mijn nieuwe boekje, maar ik heb er ook meteen een nieuwe kaart van gemaakt waarin ze ‘veel liefs’ brengt. Het is een dubbele kaart met vouw en je krijgt er een mooie witte enveloppe bij met op de achterkant natuurlijk haars.
Binnenkort zullen ze op mijn schapje bij de Pear Tree in Wormerveer te vinden zijn. Er is ook een versie met een blauwe rand, maar deze witte vind ik zelf mooier. Eens kijken wat de klant vindt !
Als de keuze duidelijk is kan hij definitief gedrukt worden.

2/9/22 t/m 4/9/22 met mijn creatieve collega’s van de Pear Tree hebben we 3 dagen lang de Pop-up store van Camping Bakkum gevuld met een mooie variatie aan spulletjes en konden de kinderen op zondagochtend elk half uur komen luisteren en kijken naar het verhaaltje ‘Haars krijgt de hik’.

1/9/22 Er is nu ook een vrolijke poster in twee verschillende formaten (A3 en A2).
Ik ben er erg trots op. Het vrolijkt de boel meteen op met zijn frisse kleurtjes.
Op de haars-spulletjes pagina vind je meer informatie.

26/5/22 Het was gisteren een prachtig Zomerfeest in Bovenkerk met veel bezoekers die van de gezellige braderie, live muziek en het mooie weer kwamen genieten.

20/5/22 De nieuwe post-it ‘Bloem’ (madeliefje) is binnen. Het is een ode aan mijn oma waarvoor ik vroeger altijd madeliefjes plukte die dan door haar in een piepklein vaasje vrolijk werden neergezet.

12/5/22 Vandaag heb ik twee nieuwe leuke Post-its binnen gekregen. Merel en de volwassen (blauwe) haars. Je hebt nu dus keuze uit 3 verschillende afbeeldingen !

7/5/22 Vanaf nu zijn er ook leuke babykleertjes te koop met afbeeldingen van Haars. Binnenkort kan je ze vinden op deze site.

29/10 In Conceptstore Pear Tree in Wormerveer kan je vanaf nu het boekje Haars krijgt de hik en de leuke Haars-kaarten krijgen. In deze leuke winkel vind je nog veel meer mooie handgemaakte artikelen van creatievelingen uit de omgeving. Zeker een bezoekje waard !

7/10 Door drukte lopen de uitgaves van ‘Haars, de haas met zeven oren’ en ‘Haars en merel’ vertraging op. Het streven is om begin 2022 één van beide boekjes uit te brengen. Zit je met smart op deze boekjes te wachten, stuur mij dan een berichtje via het contactformulier en ik breng je op de hoogte zodra ze beschikbaar zijn.

24/7 Ik logeer in een hotel in Arnhem en zie twee beeldige meisjes in de serre die als ontbijtruimte dienst doet. Ik vraag de oudste of ze wel eens van een ‘haars’ heeft gehoord. “Een haars ?” herhaalt ze “nee, wat is
dat ?” Ik leg haar uit dat haars een haasje is met 7 oren, maar dat hij eigenlijk met 1 oortje geboren is. Ik pak het boekje ‘Haars krijgt de hik’ en laat het haar zien.
Iets intrigeert haar.
“Waarom heeft hij geen lijf?” vraagt ze.
“Misschien zit zijn lijf een beetje verscholen achter de bosjes” probeer ik.
Dat mijn illustrator onverwacht is uitgevallen en ikzelf daardoor worstel met de vormgeving van zijn lijf lijkt mij, gezien haar leeftijd, geen bevredigend antwoord.
Dat ik met deze verklaring ook niet wegkom is aan haar expressie te zien wel duidelijk. Hoewel ze niets zegt is de opdracht helder, ik moet aan de slag !
Als ik weer aan mijn eigen tafel zit hoor ik de meisjes een stukje verderop gierend van het lachen tellen; “Eén oor, twee oren, drie oren, vier oren, vijf oren, zes oren, zeven oren, acht oren, negen oren….”
Negen ? denk ik. Haars heeft er maar zeven !
Ik bedenk me dat ze waarschijnlijk de oren op het plaatje van de zonnebloem aan het tellen zijn.
Als ik even later gedag zeg meldt moeder me dat de oudste naar hun kamer is vertrokken om de tekening achterin het boek in te kleuren.
N.B. Lucie ik heb goed nieuws ! Haars heeft nu een lijf en ik hoop dat je hem mooi vindt. Misschien ben jij wel net zo verrast als ik. Kijk maar eens op deze pagina.

12/7 – er is een Haars-kaart gesignaleerd in Australië. Hij wordt bewaakt door hond Dexter. Heb jij ook een haars gezien ? Stuur mij dan een foto en misschien komt die dan ook op deze site.

10/7 Vandaag heb ik de 1e echte uitgave aan mijn kleindochter gegeven. Ze vond het boekje dat ik eerder als fotoboekje had laten afdrukken leuk, maar deze is toch net wat mooier. Meteen 2x voorlezen dus ! Je kan je er overigens ook goed achter verstoppen !

10/7 Bericht uit Haarlem, de eerste boekjes zijn verkocht. Het publiek heeft zijn weg naar ‘Haars krijgt de hik’ gevonden !

10/7 Eindelijk heb ik mijn belangrijkste lezer een boekje van mijn eerste uitgave kunnen overhandigen en voorlezen; mijn kleindochter. De kleine prinses was zeer tevreden ! “Oma, nog een keer”.

4/7 Vanaf nu is het mogelijk om een rating achter te laten. Google op de kleine jasmijn en geef aan hoeveel sterren jij het boekje en de service waard vindt.

4/7 Vandaag heb ik mijn boekje aan de Koninklijke Bibliotheek toegestuurd waar het als Nationaal erfgoed aan de collectie zal worden toegevoegd.
De boekjes zijn nu ook te koop in Amsterdam. Ze liggen bij mijn favoriete verpakkingsvrije winkel The Little Plant Pantry in de Bosboom Toussaintstraat 45-H.

3/7 Mijn jongste lezers Freija en Maeve worden voor het eerst voorgelezen uit Haars krijgt de hik door hun moeder Mia de vormgever van de originele grijze haars. Deze ‘volwassen’ haars is bepalend geweest voor de vormgeving van de jongere roze versie.
De beide meisjes waren mijn inspiratiebron voor het verhaal met de hommeltjes. Ik kan niet wachten tot ik dat boekje kan uitbrengen en ze ook daar naar kunnen kijken en luisteren !
Heerlijk om ze na 9 lange corona-maanden eindelijk in het echt te zien en vast te kunnen houden !

2/7 De eerste boekjes liggen in de winkel. Bij Room42 in de Grote Houtstraat in Haarlem zijn de boekjes vanaf nu in te zien en te koop !

25/6
Haars krijgt de hik is binnen !

Na al dat lange wachten kan ik ze nu eindelijk echt vasthouden en doorbladeren. Het voelt geweldig om een mooie stapel boekjes in de kast te hebben liggen.

De eerste exemplaren zijn al verkocht.

14/6 – Haars-kaartjes
Vandaag zijn de eerste haars-kaartjes afgeleverd. Wat zijn ze mooi. Nu ik fysiek wat van haars in handen heb wordt het steeds echter. Nog 11 dagen en dan kan ik mijn eerste echte boekje vasthouden.
Ik kan niet wachten !

2/6 – Eindelijk aftellen !
Vandaag heb ik de losbladige drukproef ontvangen. Nu die akkoord is kan het aftellen echt beginnen. Volgens planning moeten de eerste boekjes op 25 juni bij mij op de stoep staan ! Ik kan niet wachten.

20/5 – Feest !
Ik heb de digitale proefdruk goedgekeurd. Dat dit samenvalt met de afronding van mijn inschrijving bij de Kamer van Koophandel en de geboortedag van Annie M.G. Schmidt maakt het tot een echt feest. Nu nog wachten op de papieren proefdruk en dan kan ik echt gaan aftellen.

19/5 – De nieuwe digitale proefdruk is binnen.

17/5 – Volgens de drukker zijn de bestanden nog niet geschikt om te drukken. Wat precies het probleem is verteld het verhaal niet. Dit maakt het onmogelijk voor mij om ook die puntjes te kunnen verbeteren.

16/5 – Het heeft het nodige doorzettingsvermogen gevergd om het programma onder de knie te krijgen maar vandaag heb ik mijn boekbestand aangeleverd. Ik ben echt supertrots.

30/4 – Ik heb de digitale proefdruk binnen. Helaas is hij niet goed. Hoog tijd voor de volgende stap. Ik schaf een programma aan waarin ik de opmaak zelf kan doen zodat ik volgende bestanden druk-klaar kan aanleveren en eventuele wijzigingen direct zelf kan doorvoeren.

22/4 – Bericht gekregen van de drukker dat de tekeningen goed zijn. Nu wachten op de proefdruk !

15/4 – Helaas zit het wat tegen. De inktbezetting van de tekeningen blijkt te hoog te zijn. Probleem hierbij is dat deze delen tijdens het drukproces kunnen gaan vlekken. Hoe ik dat kan oplossen vertelt het verhaal niet. Enkel dat het zwart niet uit andere kleuren mag bestaan.
Helaas levert een heel weekend, met mijn beperkte kennis, aanpassen van de tekeningen niet het benodigde resultaat op.
Opnieuw dan maar… Elk vrij moment gaat op aan een nieuwe poging ruim drie dagen later heb ik zojuist de bestanden opnieuw verzonden. Vingers crossed !
Mocht ook dat niet voldoen, dan zit er niets anders op dan de DTP-er van de drukker de bestanden te laten aanpassen (€).
Inmiddels wordt het een behoorlijk intensieve klus en heb ik aardig wat vertraging opgelopen. April is niet meer haalbaar !

4/4 – Vandaag heb ik mijn tweede boekje geregistreerd bij ISBN. ‘Haars en merel’ is zo goed als klaar. Nu nog een barcode aanvragen en dan kan ik het boekje afmaken en versturen naar de drukker.

2/4 – Vandaag is mijn eerste boekje naar de drukker gegaan. ‘Haars krijgt de hik’ heb ik overgedragen en zal nu druk-klaar worden gemaakt. Zodra ik het proefexemplaar heb goedgekeurd zal de eerste druk in behandeling worden genomen.

De timing is heel bijzonder, het is de ‘internationale dag van het kinderboek’ ! Een mooiere dag had ik niet kunnen kiezen. Daarbij is het de trouwdag van mijn schoonouders die een niet onbelangrijke rol spelen in het ontstaan van de haars.

25/3 – De tekeningen zijn klaar en in het drukbestand gevoegd. Het is moeilijk om te stoppen met het bewerken van de tekeningen. Steeds weer komen er nieuwe ideeën naar boven en kan dat éne detail nog net wel iets mooier, waarna het vervolgens ook op alle volgende plaatjes moet worden doorgevoerd.
Ondertussen heb ik mijn als eerste te publiceren boekje ‘Haars krijgt de hik’ geregistreerd bij ISBN en de bijbehorende barcode aangevraagd.
Nu nog de kaft vormgeven en dan is mijn eerste boek klaar om naar de drukker te sturen !

11/3 – Vandaag heb ik mijn afspraak gehad bij de boekdrukker.
Dat ik de juiste keuze heb gemaakt qua boekgrootte, kaft-opties, papierdikte en bindwijze zijn in deze afspraak bevestigd. Er zijn nog wel een paar puntjes om over na te denken die de boekjes nog mooier/completer maken zoals een colofon. Daarnaast moet ik voor mijn ISBN een barcode aanvragen zodat deze bij verkoop in boekwinkels kan worden gescand.

22/2 – Voor het geval de boekjes in de toekomst goed gaan lopen en hier vraag naar komt vanuit boekwinkels heb ik ISBN’s voor de boekjes aangevraagd zodat ik ze straks kan registreren.

19/2 – De fotoboekjes brengen een aantal verbeterpunten aan het licht. Deze verwerk ik voor de daadwerkelijke druk. In de tussentijd heb ik een offerte aangevraagd bij een boekdrukker en ben ik mij aan het verdiepen in hoe ik mijn boeken onder de aandacht kan brengen en verkopen. Ik besluit dit webdomein aan te vragen en moet me verdiepen in hoe ik hier een mooie en vindbare website van kan maken.

14/1 – Voor mijn kleindochter heb ik tekeningen gemaakt bij twee zelf verzonnen verhaaltjes zodat ik er boekjes van kan laten maken via de fotoboek-optie. Ik heb er meteen een paar extra besteld voor eventuele volgende kleinkinderen. Het is geweldig om je eigen boekjes te kunnen vasthouden ! Het is zo leuk dat ik denk dat het ook voor andere kinderen leuk kan zijn, dus ik ga op zoek naar een drukker…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *